انواع بست لوله
در ساختمان سازی، دارای انواع بست لوله می باشیم؛ به طور کلی بست لوله شامل قطعات پلاستیکی و فلزی می باشند که در ساختمان سازی از آن ها برای این که لوله ها ثابت و محکم در جای خود قرار بگیرند، استفاده می شوند و مانند گیره یا کلیپس برای لوله عمل می کنند. انواع بست لوله، علاوه بر ساختمان سازی در پتروشیمی و صنایع گاز نیز کاربرد دارند.
برای نگهداشتن لوله های رو کار (مثل لوله های رو دیوار) کنار هم، بیشتر اوقات از بست های پلاستیکی استفاده می شود و در مقابل برای سازه های داربستی از بست های فلزی استفاده می توان کرد؛ همچنین انواع بست لوله در لوله کشی، گرمایش، سیستم های الکتریکی، فاضلاب و ... نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
تولید انواع بست لوله با توجه به مدل ساختمان و کاربرد آن متفاوت است. بست های لوله در اندازه، قطر و جنس (پلاستیک، برنج، کروم، مس، استیل زنگ نزن، فولاد) متفاوت تولید می شوند.
انواع مختلف بست لوله:
انواع بست لوله را از نظر اتصال می توان به 3 بخش تقسیم کرد که شامل بست های سقفی و دیواری می شوند.
از طرفی انواع بست لوله از نظر جنس شامل بست تمام فلز، بست فلزی با روکش پلاستیکی، بست فلزی با پوشش پیوسته پلیمری می باشند. برای آشنایی بیشتر شما با انواع بست لوله، ما به شما مدل های مختلف آن را معرفی می کنیم:
- بست پایه دار (بست گازی):
بست پایه دار با استفاده از ورق گالوانیزه شده و تکیه گاه پلیمری و پایه فلزی مناسبی که دارد، برای نگهداری لوله ها در رایزر ها و انواع ساپورت بسیار مناسب می باشند.
یک نمونه از بست پایه دار
- بست دون پایه (بست ساده):
بست ساده با استفاده از ورق گالوانیزه و تکیه گاه پلیمری، به شما برای نصب عمودی و افقی لوله ها کمک زیادی می کند.
- بست کرپی (یوبولت):
برای خطوط مختلف لوله ها از این بست استفاده می شود. به دلیل این که دارای قطر استاندارد، گالوانیزه سرد به همراه مهر و واشر می باشد.
بست کرپی
- بست ریگلاژی (بست آویز با پیچ ریگلاژ):
برای خطوط زیر سقفی و افقی از این بست جهت شیب بندی و تنظیم ارتفاع استفاده می کنند.
- بست رکابی (گلابی):
بست های رکابی با بست های گلابی در فرایند تولید، تفاوت دارند اما در موارد مشترک می توان یکی از این نوع بست ها را مورد استفاده قرار داد. به عبارت دیگر، کاربرد آن ها یکسان می باشد. سایز همه این بست ها از ½ تا 6 اینچ می باشد.
دیدگاه خود را بنویسید